تشخیص سرطان و بافت های بیماری زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور

تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور

پژوهشگران یکی از شرکت های دانش بنیان ایران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هسته ای برای تشخیص بیماری های مختلف موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت (یکی از روش های غیر تهاجمی در پزشکی) شده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری فصل24؛ پژوهشگران یکی از شرکت های دانش بنیان ایران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هسته ای برای تشخیص بیماری های مختلف موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت (یکی از روش های غیر تهاجمی در پزشکی) شده اند.

این دستگاه جهت ثبت و آشکارسازی تجمع مواد رادیو اکتیو در بافت ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش تصویربرداری، براساس وضعیت بیمار، رادیودارو در ارگان های مختلف جذب و کسری از فوتون ها ازمیان بافت نرم احاطه شده عبور کرده و نهایتا توسط دوربین گاما آشکارسازی می شوند.

اخیراً پژوهشگران این مجموعه با ارایه ایده صنعتی سازی دستگاه تصویربرداری اسپکت از تمام بدن توانسته اند رتبه نخست بخش اتصال پذیری و میکروالکترونیک نخستین رویداد نکست را از آن خود کنند.

بهنوش تیموریان فرد، قایم مقام این شرکت دانش بنیان به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری فصل24 گفت: این شرکت در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هسته ای فعالیت می کند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته  پزشکی هسته ای موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت شده است. اخیرا نیز به دنبال صنعتی سازی این دستگاه از تمام بدن هستیم.

قایم مقام این شرکت دانش بنیان درباره این دستگاه عنوان کرد: این دستگاه قابلیت تصویربرداری از عملکرد تمامی بافت ها و ارگان های مختلف بدن را دارد و برای تشخیص بیماری ها به خصوص سرطان می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: رادیو دارو، اشعه گاما از خود ساطع می کند. در این روش غیر تهاجمی، رادیو دارو به بیمار تزریق می شود. سپس رادیو دارو بنابر ویژگی هایش در یکی از بافت های بدن تجمع بیشتری پیدا کرده و اشعه گاما پخش می کند. در نهایت اشعه گاما حاصل از خروجی بدن بیمار دریافت شده و تبدیل به تصاویر دو بعدی و سه بعدی می شود بدین طریق پزشک معالج می تواند گزارشی از نحوه عملکرد ارگان های خاص بدن مانند قلب، کلیه، کبد و حتی استخوان ها بدست آورد.

تیموریان تصریح کرد: این دستگاه در ایران نمونه مشابه داخلی ندارد و تولید این فناوری «های تک» در دنیا تنها در انحصار چند کشور پیشرفته مانند هلند، آمریکا و آلمان است. هرچند پژوهشگران این مجموعه توانسته اند به چنین فناوری دست پیدا کنند، اما برای اجرای این طرح با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما این است که ارگان ها و نهاد های دولتی همچنان از دستگاه های وارداتی استفاده می کنند. همچنین شرکت های وارد کننده نیز برای واردات این دستگاه ها ارز دولتی دریافت می کنند؛ این شرکت ها با ارز 4 هزار و 200 تومانی و گاهی با ارز نیمایی 28 هزار و پانصد تومانی این دستگاه ها را از کشور های رقیب خریداری و وارد می کنند. این مساله رقابت ما با شرکت های وارد کننده این دستگاه ها را سخت کرده است. ما از دولت و مسیولان توقع داریم با شرکت های وارد کننده در فضایی برابر رقابت کنیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تشخیص سرطان و بافت های بیماری زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تشخیص سرطان و بافت های بیماری زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه