زندگی هایی که با نسخه رمالان تباه می شود

زندگی‌هایی که با نسخه رمالان تباه می‌شود

آفتاب نیوز :

هر چند برخی برای سرگرمی و تفریح به فالگیر مراجعه می کنند، اما در این میان برخی نیز چنان مسخ القایات رمالان و فالگیران می شوند که باور می کنند با طلسم و جادو می توانند سرنوشت را به نفع خود تغییر دهند و در این مسیر هزینه های مالی و حتی زیان های جبران ناپذیری به خود و خانواده شان تحمیل می کنند. برخی نیز وقتی به خود می آیند که دیگر خیلی دیر شده و پایشان به یک پرونده جنایی باز شده است.

نمونه این پرونده ها را نیز می توان در صفحات حوادث روزنامه ها دید؛ نوعروسی که از دست رفتار های شوهر پولدارش خسته شده و به دنبال راهی برای بهتر شدن زندگی اش بود با نسخه خونین مرد رمال جان شوهرش را گرفت و روانه زندان شد. یا زن جوانی که از نسخه های پزشکان برای بچه دار شدن ناامید شده بود به امید نتیجه بخش بودن نسخه رمالان این بار قدم در راهی گذاشت که دیگر حتی روی بازگشت به خانه اش را نیز نداشت. با اینکه سال هاست کارشناسان و مقامات قضایی و انتظامی نسبت به خطرات و آسیب های مراجعه به رمالان و فالگیران به مردم هشدار داده اند، اما هنوز هم شاهد وقوع آسیب ها و جرایمی هستیم که از سوی این افراد خانواده ها را تهدید می کند و در سال های اخیر نیز با کوچ به فضای مجازی شیوه عملکردشان را تغییر داده اند.

رمالان مجازی در دسترس تر از همیشه

در گذشته های نه چندان دور برای جست و جوی رمال ها و فالگیران باید پس از کلی پرس و جو راهی محله هایی قدیمی و خانه هایی با شکل و شمایل رعب انگیز می شدی، اما حالا به لطف پیشرفت علم و گسترش فضای مجازی رمالان نیز به روز شده اند و کسب وکارشان را به فضای پرمخاطب مجازی برده اند تا بتوانند راحت تر مشتریان شان را سرکیسه کرده و نقشه های مجرمانه شان را اجرا کنند. کافی است نگاهی به صفحات شبکه های اجتماعی بیندازیم تا با تبلیغات گسترده فالگیر ها در قالب کف بینی، طالع بینی، ستاره شناسی و… روبه رو شویم؛ صفحاتی که تعداد دنبال کنندگانش نشان از استقبال بخشی از مردم از خرافه پرستی دارد.

 مریم یوسفی، جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی می گوید: زمانی که افراد در شرایط نامطلوب روانی و اجتماعی باشند و به اهداف خود نرسند بازار افرادی که مدعی داشتن قدرت ماورایی برای حل مشکلات مردم هستند، رونق می گیرد و عده ای نیز به وعده های پوچ این افراد دل خوش کرده و برخی نیز قربانی تبهکاری و کلاهبرداری این سودجویان می شوند. فضای اینستاگرام و تبلیغات گسترده آن و همچنین، سفارش های اطرافیان و دوستان در سوق دادن به سمت رمال ها بی تاثیر نیست؛ همان هایی که برای بخت گشایی و ازدواج، فرزندآوری، حل مشکلات معیشتی و اقتصادی و یافتن شغل مدام تبلیغ می کنند.

این استاد دانشگاه معتقد است که حضور این افراد در اینستاگرام و فضای مجازی بشدت زیاد است و فالویر های چندهزارتایی دارند و مدام به فکر پرکردن جیب خودشان هستند. افراد ابتدا برای تفنن و دلخوشی سراغ فالگیر ها می روند، اما کم کم کار به رمالی و جادوگری می رسد و در یک چشم برهم زدن اساس و بنیان یک خانواده از هم می پاشد. به طور معمول افراد شکست خورده به لحاظ روحی، عاطفی و اقتصادی به هر دری می زنند تا مشکلاتشان را حل کنند. این گونه می شود که در پس همه این ماجراها، کلاهبرداری های کلان و جنایات باورنکردنی رخ می دهد.

پیامد های گرایش به فالگیری و خرافه پرستی

هر چند نمی توان منکر پیشگویی و رمالی برخی افراد بر اساس علم نجوم و ستاره شناسی و برخی موارد دیگر شد، اما بی تردید هرکسی دارای این علم نیست و اغلب رمالان و فالگیران به دنبال ترفندی برای سرکیسه کردن مردم هستند. این استاد دانشگاه می گوید: این فعالیت در همه جای جهان وجود دارد، اما در کشور ما این موضوع بسیار گسترده تر و در اغلب خانواده های ایرانی رایج شده است.

بالارفتن فرهنگ، سواد، اعتقادات و آگاهی های دینی و دانش و سواد رسانه ای مردم در کاهش رغبت به این موضوع تاثیر بسیاری دارد.

بالا بردن سطح آگاهی و تعلیمات دینی موجب می شود که افراد از اعتقادات مذهبی خود فاصله نگیرند، زیرا ارزش قایل شدن به قدرت دیگری به موازات قدرت الهی، نه تنها مشکلات را حل نمی کند بلکه به افزون شدن مشکلات نیز می افزاید.

 آیا فالگیری جرم است؟

شاید فالگیری در قانون جرم نباشد، اما وقتی یک فالگیر و رمال با پیچیدن نسخه های مجرمانه و جنایتکارانه باعث شود فردی دست به قتل و جنایت بزند یا با تعرض به مشتریانش و آزار و اذیت آنها مرتکب جرایم کیفری شود بی تردید مجازات قانونی در انتظارش خواهد بود.

 حسین میرمحمد صادقی، استاد تمام دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در این زمینه به «ایران» می گوید: قانونگذار برای نخستین بار در کشورمان در سال 1324 مجبور به وضع قوانینی برای برخورد با این دست اقدامات شد و در بند 18 ماده 3 آیین نامه امور خلافی به صراحت تاکید کرد «کسانی که رمالی، جفر، تعبیر خواب، کف بینی، افسونگری، جادوگری، جن گیری، فالگیری، پیشگویی، چله نشینی، بخت گشایی و امثال آنها را وسیله معرکه یا دوره گردی قرار دهند یا با باز کردن دکان یا خانه اعمال مزبور را پیشه و وسیله کسب و استفاده خود قرار دهند مجازاتی اعم از حبس و جزای نقدی برای آنها پیش بینی شده است.»

او می افزاید: هر چند در حال حاضر این قانون منسوخ شده و قابلیت استناد ندارد و نفس فالگیری نیز [فی نفسه]مجرمانه نیست؛ اما فعالیت هایی که با تقلب، فریب، کلاهبرداری و جنایت همراه باشد، طبق ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 تحت عنوان کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع محاکمه و مجازات دارد. به عبارتی با توجه به قوانین موجود، اگر تقلب و حیله ای در آن به کار رود و پولی تحصیل شود که از مصادیق کلاهبرداری است یا اگر در آن حد نیست از مصادیق تحصیل مال از راه نامشروع است که هر دو در ماده 1 و 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری انجام می شود.

میرمحمد صادقی، در این زمینه پیشنهادی هم دارد: می توان برای این اعمال که این روز ها شاهد گسترش آن هستیم بار دیگر قانونگذار جرایم خاصی را پیش بینی کند تا لازم نباشد به عناوینی مثل کلاهبرداری یا تحصیل مال از راه نامشروع متوسل شد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زندگی هایی که با نسخه رمالان تباه می شود" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زندگی هایی که با نسخه رمالان تباه می شود"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه