لزوم توجه به ابعاد مبارزاتی امام صادق (ع) در برابر طاغوت های زمان – خبرگزاری فصل24 | اخبار ایران و جهان

لزوم توجه به ابعاد مبارزاتی امام صادق (ع) در برابر طاغوت‌های زمان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار فصل24 آیت الله سید احمد علم الهدی در مراسم ظهر شهادت امام صادق (ع) که در حرم مطهر رضوی برگزار شد با اشاره به تمرکز غالب تحلیل ها بر جنبه علمی و تربیتی امام صادق (ع) از غفلت نسبت به نقش سیاسی آن حضرت اشاره و اظهار کرد: معمولاً در تحلیل شخصیت امام صادق (ع) بر مقام علمی تربیت شاگردان و آثار فکری باقی مانده از ایشان تمرکز می شود اما ابعاد سیاسی این امام بزرگوار کمتر مورد توجه قرار گرفته است در حالی که تحولات سیاسی زمان ایشان یکی از پیچیده ترین دوره های تاریخ اسلام است.

عبور از امویان به عباسیان؛ ورود به عصر نفاق در سیاست

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به تحولات دوران زندگی امام صادق (ع) افزود: امام بخشی از دوران حیات خویش را در زمان حکومت بنی امیه و بخش دیگر را در آغاز حکومت بنی عباس سپری کردند. بنی امیه دشمنان آشکار اسلام و اهل بیت (ع) بودند و اسلام ستیزی آن ها ریشه در دشمنی ابوسفیان با پیامبر (ص) داشت؛ به همین دلیل در زیارت عاشورا همه بنی امیه مورد لعن قرار می گیرند.

وی ادامه داد: اما بنی عباس با نفاقی پیچیده تر وارد عرصه شدند. آنان به ظاهر به نام اهل بیت (ع) و با شعار انتقام از مظلومیت آل پیامبر (ص) قیام کردند اما به سرعت به سرکوب شدید خاندان پیامبر (ص) پرداختند؛ جنایت های آنان اگر بیشتر از بنی امیه نبود کمتر هم نبود به طوری که شدت نفاق و تظاهر به دیانت در دوره عباسی مبارزه را سخت تر کرده بود.

منصور دوانیقی؛ خلیفه ای با نقاب دیانت و دستانی آلوده به خون

علم الهدی منصور دوانیقی را از سفاک ترین حکام بنی عباس دانست و با اشاره به روایت امیرالمؤمنین (ع) درباره او گفت: امیرالمؤمنین (ع) او را به خون ریزترین فرد بنی عباس توصیف کرده اند وی در ظاهر شعار حمایت از اهل بیت (ع) را سر می داد اما در باطن دشمنی خود را با خاندان پیامبر (ص) در بدترین شکل ممکن نشان داد؛ قتل عبدالله محض و فرزندش محمد ذکیه شکنجه اسرا و رفتارهای ستمگرانه با بازماندگان اهل بیت (ع) تنها نمونه هایی از اقدامات جنایتکارانه اوست.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: منصور آن چنان خسیس بود که به او لقب «دوانیقی» دادند؛ یعنی کسی که در خرج یک ششم درهم هم تردید می کرد اما در جنایت ورزی بی محابا عمل می کرد. حتی حاضر شد دختر عبدالله محض را که شعری در مرثیه پدرش خوانده بود با فروریختن سقف زندان بر سر زندانیان مجازات کند.

مقاومت در دل طاغوت؛ امام صادق (ع) تنها یک معلم نبود

وی با اشاره به شرایط دشوار سیاسی زمان امام صادق (ع) نقش ایشان را فراتر از یک عالم دینی و مربی معرفی کرد و گفت: امام صادق (ع) تنها یک معلم نبودند بلکه یک مبارز واقعی و مقاوم در دل فضای خفقان آور خلافت عباسی بودند. ایشان با وجود فشارها موفق شدند بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کنند و معارف اسلامی را به طور گسترده گسترش دهند.

علم الهدی با ذکر نمونه ای از شاگردان امام صادق (ع) افزود: حشام بن حکم یکی از برجسته ترین شاگردان امام بود که به گفته منصور دوانیقی زبان او از هزار شمشیر برای حکومت بنی عباس برنده تر بود. امام به او فرمودند: با گام هایت استوار بمان و از مسیر روشنگری خارج نشود.

روایتی از پرچم های گمراهی؛ خط کشی امام برای قیام های حق و باطل

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در ادامه با اشاره به یکی از روایات مشهور امام صادق (ع) درباره قیام ها تأکید کرد: ایشان فرموده اند: «کُلُّ رایَةٍ تُرْفَعُ قَبْلَ قیامِ القائِمِ فَصاحِبُها طاغوتٌ یُعْبَدُ مِنْ دونِ اللّه»؛ این روایت به این معنا نیست که هیچ قیامی در زمان غیبت نباید شکل بگیرد بلکه معیارهایی برای حقانیت قیام ها ارائه می دهد.

وی تصریح کرد: این روایت مردم را از همراهی با قیام هایی که معیارهای الهی ندارند نهی می کند؛ اما به معنای انفعال و بی عملی نیست. بلکه خود امام صادق (ع) در خط مقدم مبارزه با طاغوت قرار داشتند منصور دوانیقی در توصیف امام صادق می گفت: ایشان مانند استخوانی در گلوی من گیر کرده است نه می توانم او را ببلعم و نه بیرون بیاورم.

امروز ادامه راه امام صادق (ع) در مقاومت در برابر استکبار جهانی است

علم الهدی با پیوند دادن سیره امام صادق (ع) به شرایط امروز جهان اسلام اظهار داشت: اگر امروز در جهان مقاومت ما هزینه دارد اگر مردم فلسطین در غزه قتل عام می شوند اگر شخصیت هایی چون سید حسن نصرالله به مقام رفیع شهادت می رسند این همان خط مقاومت و استکبارستیزی امام صادق (ع) است که ادامه دارد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: ما به عنوان پیروان مکتب جعفری تنها در فقه و احکام شیعه جعفری نیستیم؛ بلکه در سیاست مقاومت و مبارزه با استکبار نیز باید جعفری باشیم. امام صادق (ع) به ما آموختند که در برابر ظلم ساکت نباشیم و با ابزار علم آگاهی و ایستادگی با طاغوت بجنگیم.

وظیفه امروز ما؛ شناخت جایگاه و نقش خود در میدان های نبرد است

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این مراسم ها صرفاً ذکر مصیبت نیست گفت: ما باید از این مراسم ها برای شناخت موقعیت خود در تحولات اجتماعی و وظیفه مان در قبال مقاومت استفاده کنیم؛ این مجالس باید به محلی برای بازخوانی راه اهل بیت (ع) و تطبیق آن با شرایط روز جامعه بدل شوند.

علم الهدی تاکید کرد: در عصر نفاق و تزویر باید هوشیار باشیم و فریب شعارهای ظاهری را نخوریم؛ همان گونه که منصور دوانیقی با ظاهر دینداری بزرگ ترین جنایت ها را مرتکب شد امروز نیز ممکن است جریان هایی با نام دین به دنبال تحریف مسیر انقلاب باشند؛ اینجاست که سیره سیاسی امام صادق (ع) راهنمای ما خواهد بود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم توجه به ابعاد مبارزاتی امام صادق (ع) در برابر طاغوت های زمان – خبرگزاری فصل24 | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم توجه به ابعاد مبارزاتی امام صادق (ع) در برابر طاغوت های زمان – خبرگزاری فصل24 | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه