نکاتی که باید درباره هپاتیت بدانید

نکاتی که باید درباره هپاتیت بدانید
آفتاب نیوز :

رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران (هپاتیت) استاد دانشگاه و فوق تخصص گوارش و کبد گفت: «افرادی که ناقل بیماری هپاتیت هستند باید از اهدای خون خودداری کنند و در صورت مراجعه به دندانپزشک یا آزمایشگاه افراد را از وجود ویروس های هپاتیت در بدن خود آگاه سازند.»

سیدموید علویان با بیان اینکه افرادی که ناقل بیماری هپاتیت هستند باید به بعضی موارد توجه داشته باشند اظهار کرد: این افراد باید برای بررسی وضعیت کار کبد خود و به منظور انجام معاینات و آزمایش های خونی هر شش ماه یک بار به پزشک مراجعه کنند و در صورت مراجعه به دندانپزشک آزمایشگاه پزشک و هر مکان دیگری که خطر انتقال ویروس به دیگران وجود دارد افراد را از وجود ویروس های هپاتیت در بدن خود آگاه سازند.

وی با تاکید بر اینکه افرادی که ناقل بیماری هپاتیت هستند باید از اهدای خون خودداری کنند افزود: در صورتی که این افراد درگیر چاقی هستند باید تلاش داشته باشند که وزن خود را کاهش دهند و از وسایل و لوازم شخصی همچون مسواک ریش تراش و حوله به صورت مشترک با دیگر افراد استفاده نکنند.

رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران (هپاتیت) استاد دانشگاه و فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: تا امروز درمانی برای ناقلان بیماری هپاتیت B ارائه نشده است و از آنجا که عملکرد کبد این افراد خوب است نیازی به درمان نیز ندارد؛ درمان با بعضی دارو ها تنها در مبتلایان به هپاتیت مزمن صورت می گیرد و مصرف ویتامین های B ۱ یا ویتامین D طبق دستور پزشک می تواند مفید باشد.

علویان با اشاره به لزوم پرهیز افراد از چاقی و استعمال دخانیات و مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات ادامه داد: در بیشتر موارد شواهدی دال بر تخریب و التهاب سلول های کبدی در ناقلان هپاتیت B دیده نمی شود و در واقع یک سازش و هم زیستی بین ویروس و سیستم دفاعی بدن به وجود می آید که این سازگاری ممکن است تا سال های بسیاری باقی بماند و بیمار با مشکل کبدی روبه رو نشود.

وی با اشاره به اینکه گاهی ویروس همچنان در حالت نهفته تا پایان عمر این افراد باقی می ماند گفت: از هر ۱۰۰ نفری که ناقل بیماری هپاتیت B هستند سالانه یک نفر ویروس را از بدن خود پاک می کند و آزمایش وی منفی می شود اما ممکن است دو تا سه نفر از این افراد در طول چند سال دچار عود بیماری شوند و به اصطلاح فعالیت ویروس در بدن آن ها مجدد از سر گرفته شود از همین رو توصیه می شود که ناقلان هپاتیت B برای معاینه انجام آزمایش های کبدی و بررسی وضعیت خود هر شش ماه یک بار به پزشک مراجعه کنند.

رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران (هپاتیت) استاد دانشگاه و فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه ناقلان هپاتیت می توانند همچون سایر افراد زندگی کنند فعالیت بدنی داشته باشند و محدودیتی در رژیم غذایی آن ها وجود ندارد اضافه کرد: افرادی که ناقل بیماری هپاتیت B هستند می توانند ازدواج کنند اما همسر آن ها باید علیه این بیماری واکسینه شود و از تأثیر مثبت واکسن نیز باید اطمینان حاصل کرد همچنین ضروری است تمام زنان باردار از نظر هپاتیت B بررسی شوند تا در صورت وجود عفونت از انتقال بیماری به نوزاد پیشگیری شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نکاتی که باید درباره هپاتیت بدانید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نکاتی که باید درباره هپاتیت بدانید"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه