معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه میزان خون های فیلتر شده در برخی از استان های کشور به مرز 70 درصد رسیده است و این میزان رو به افزایش است، اظهار کرد: اگرچه قیمت کیسه های فیلتردار نسبت به سایر کیسه ها گران تر است، اما منفعتی که این کیسه ها دارند برای شبکه بهداشتی چندین برابر هزینه های انجام شده است. با توجه به مزایایی که کیسه های فیلتردار دارند، سازمان انتقال خون در نظر دارد تولید خون های فیلترشده را به سمت 100 درصدی سوق دهد.
دکتر عبادالله سالک مقدم در گفت وگو با فصل24، با بیان اینکه یکی از فرآورده های سازمان انتقال خون، خون فیلتر شده است، اظهار کرد: منظور از خون فیلتر شده این است که گلبول سفید از خون جدا می شود؛ چراکه گلبول سفید در خون های اهدایی، مضراتی دارند و سبب ایجاد تب می شود. همچنین برخی از ویروس ها مانند HTLV1 و HTLV2 وجود دارند؛ هنگامی که گلبول سفید از خون جدا می شود این ویروس ها نیز جدا می شوند. جداسازی گلبول سفید از خون های اهدایی مزایای فراوانی به همراه دارد؛ به طور مثال، میزان مرگ و میر بیماران در جراحی قلب در صورت نیاز به خون کاهش می یابد. نه تنها میزان مرگ و میر بیماران در جراحی قلب در صورت نیاز به خون کاهش می یابد بلکه میزان بستری در بیمارستان ها و میزان بستری نوزادان نیازمند NICU که به خون نیاز دارند، کاهش می یابد.
وی ادامه داد: جداسازی گلبول سفید از خون های اهدایی یک کار ارزشمند است و ارزش افزوده به همراه دارد. اگرچه قیمت کیسه های فیلتردار نسبت به سایر کیسه ها گران تر است اما منفعتی که این کیسه ها دارند برای شبکه بهداشتی چندین برابر هزینه های انجام شده است. با توجه به مزایایی که کیسه های فیلتردار دارند، سازمان انتقال خون در نظر دارد تولید خون های فیلترشده را به سمت 100 درصدی سوق دهد.
معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون درباره وضعیت خون های فیلتر شده در کشور گفت: میزان خون های فیلتر شده در برخی از استان های کشور به مرز 70 درصد رسیده است و این میزان رو به افزایش است. اگرچه خون فیلتر شده ارزشمند است، اما در عین حال به نیروی انسانی و زمان بیشتری برای فیلتراسیون نیز نیاز دارد. اگر نیروی انسانی و امکانات مورد نیاز سازمان انتقال خون فراهم شود با سرعت بالایی می توانیم میزان خون های فیلترشده را به 100 درصد برسانیم. در نظر داریم که میزان خون های فیلتر شده را طی سال آینده به 80 درصد برسانیم.
وی همچنین با بیان اینکه تهیه فرآورده به صورت «بافی کوت» را در کانون توجه قرار داده ایم؛ گفت: در حال حاضر، فرآورده های خونی به صورت «پی آر پی» انجام می شود. خون کامل باید با بهره گرفتن از یک روش خاص به پلاسما، گلبول قرمز و پلاکت تبدیل شود. روش پی آر پی که توسط سازمان انتقال خون انجام می شود؛ در وهله نخست پی آر پی تولید شده و سپس فرآورده های دیگر تولید می شود. روش پی آر پی، مزایا و معایبی دارد.
معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون افزود: روش بافی کوت نسبت به پی آر پی زمانبر است و به تجهیزات خاص نیاز دارد، اما سبب می شود استحصال پلاسما از هر خون کامل حدود 30 تا 40 درصد افزایش یابد و این در شرایطی است که پلاسما به یک کالای استراتژیک در دنیا تبدیل شده است. همچنین عمر پلاکت ها که با روش پی آرپی به دست می آیند حدود 3 روز است و با روش بافی کوت به هفت روز برسد؛ پلاکت به دلیل اینکه عمر کوتاهی دارد یک محصول استراتژیک به حساب می آید.
سالک مقدم افزود: انجام تست بافی کوت به تجهیزات خاص نیاز دارد؛ آموزش این تست در یکی از استان های کشور عملیاتی شده است و امکاناتی به منظور فرآوری 500 هزار خون به این روش برای سال آینده فراهم کرده ایم.
پایان خبر فصل24
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "70 درصد خون های اهدایی «فیلتر» می شوند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "70 درصد خون های اهدایی «فیلتر» می شوند"، کلیک کنید.