از روزی که پای شبکه های اجتماعی و در رأس آنها اینستاگرام به جوامع به ویژه جوامع درحال توسعه مثل کشور ما باز شد سر و کله افراد سودجو و کلاهبرداران نیز در این فضا پیدا شد.البته این بار نه دزدان و کلاهبردارانی که از دیوار خانه های مردم بالا بروند بلکه افرادی که بعضا عناوینی مثل دکتر و مهندس را یدک می کشند وبا ظاهری لوکس و آنچنانی به مخاطبان و کاربران خود پند ثروت و موفقیت می دهند و کیسه گشادی برای جیب مخاطبان خود دوخته اند چراکه در قاموس این افراد موفقیت تنها در گرو یک چیز است: «خرید پکیج»های آنها!
به گزارش فصل24 جام جم نوشت: درعصر دیجیتال که رسانه های اجتماعی به منبعی برای ارتباط و الهام تبدیل شده اند بخش تاریک پلتفرم هایی مانند اینستاگرام واقعیتی دلسردکننده رانشان می دهد. کلاهبردارانی پنهان در پشت نمایه هایی به دقت انتخاب شده از اعتماد افراد ناآگاه سوء استفاده می کنند ومحصولات تقلبی وبسته های گمراه کننده ای رابه فروش می رسانندکه وعده های خارق العاده ای می دهند اماچیزی جزناامیدی به ارمغان نمی آورند.
این هنرمندان کلاهبردار امیدها ورویاها را شکار می کنند و سبک زندگی پر زرق وبرق و گواهی هایی را به نمایش می گذارند که فریب آنها را پنهان می کند. دراینجا هر قربانی فقط یک آمار نیست بلکه افرادی هستند که یا به دنبال هیجان یا آرامش بیشتر بودند یا در زندگی فردی و اجتماعی خود وامانده بوده و به دنبال راه نجات می گشتند اما در شبکه ای از دروغ گیر کردند.
از روزی که پای شبکه های اجتماعی و در رأس آنها اینستاگرام به جوامع به ویژه جوامع درحال توسعه مثل کشور ما باز شد سر و کله افراد سودجو و کلاهبرداران نیز در این فضا پیدا شد.البته این بار نه دزدان و کلاهبردارانی که از دیوار خانه های مردم بالا بروند بلکه افرادی که بعضا عناوینی مثل دکتر و مهندس را یدک می کشند وبا ظاهری لوکس و آنچنانی به مخاطبان و کاربران خود پند ثروت و موفقیت می دهند و کیسه گشادی برای جیب مخاطبان خود دوخته اند چراکه در قاموس این افراد موفقیت تنها در گرو یک چیز است: «خرید پکیج»های آنها!
لب چشمه می روید و تشنه برمی گردید!
هرچند ممکن است در وهله اول که این افراد را می بینید تحت تأثیر سخنان عمیق و دلربای آنها قرار بگیرید و محو قدرت و ثروت نمایشی شان شوید و تا سرحد خرید پکیج های آنها هم پیش رفته باشید؛ اما مدتی بعد که هیجانات اولیه ناشی از حرف های انگیزشی آنها در شما فروکش می کند می بینید که راهکارهایشان نه تنها دردی از شما دوا نکرد بلکه هزینه خرید دوره نیز از جیب تان رفته است! جالب است بدانید که اینفلوئنسرهایی که خودراموفق معرفی می کنند وازانگیزه های مالی برای جذب مخاطبان خود استفاده می کنند اغلب علم بیشتری از مخاطبان خود ندارند بلکه تنها درگیر نوع خاصی از استراتژی بازاریابی هستند. این می تواند شامل نمایش یک سبک زندگی مجلل تبلیغ محصولات گران قیمت یا ادعای موفقیت مالی قابل توجهی باشد. در اینجا چند تاکتیک متداول وجود دارد که ممکن است از آنها استفاده کنند:
۱.ساده سازی بیش ازحد موفقیت: عباراتی مانند «فقط مثبت فکر کن!» یا «رویاهایت را آشکار کن!» می تواند گمراه کننده باشد درحالی که مثبت اندیشی و تجسم می تواند مفید باشد آنها اغلب سختکوشی انعطاف پذیری و گاهی اوقات عوامل خارجی را که به موفقیت کمک می کنند نادیده می گیرند.
۲. مثبت گرایی سمی: این ایده که فرد باید همیشه دیدگاه مثبت خود را حفظ کند می تواند مضر باشد. این می تواند احساسات واقعی غم ناامیدی یا شکست را باطل کند و باعث شود افراد به جای پردازش احساسات خود آنها را سرکوب کنند.
۳. دوگانگی های نادرست: زبانی که موفقیت و شکست را به عنوان انتخاب های دوتایی چهارچوب بندی می کند می تواند فریبنده باشد. زندگی اغلب رنگ های ظریف تری دارد و بسیاری از افراد موفق با شکست ها و چالش های متعددی مواجه شده اند.
۴. بهره برداری از آسیب پذیری: برخی از روایت های خودیاری آسیب پذیری افراد را شکار می کنند و راه حل های سریع یا آسانی را ارائه می کنند که می تواند به ناامیدی یا ناراحتی بیشتر منجر شود.
۵. توهم کنترل: جملاتی که نشان می دهد فرد می تواند تمام جنبه های زندگی خود را از طریق طرز فکر کنترل کند ممکن است گمراه کننده باشد. درحالی که طرز فکر مهم است بسیاری از عوامل خارج از کنترل فردی هستند.
۶. مقایسه و رقابت: زبانی که مقایسه مداوم با دیگران را تشویق می کند می تواند به احساس بی کفایتی و اضطراب منجر شود نه این که حس اجتماع و حمایت را تقویت کند.
در مسیریابی در چشم انداز خودیاری و روان شناسی بسیار مهم است که با چنین زبانی به طور انتقادی برخورد کنیم و به دنبال شیوه های معتبر و مبتنی بر شواهد باشیم که پیچیدگی تجربه انسانی را تصدیق می کند.
پکیج فروشان فقط یک روی سکه را می بینند
دکتر خدیجه ابوالمعالی استاد تمام روان شناسی ومدیرگروه کشوری روان شناسی دردانشگاه آزاد دراین باره می گوید: روان شناسان زرد و افرادی که صرفا جملات انگیزشی می گویند فقط یک روی سکه زندگی یعنی موفقیت را می بینند. درحالی که ما باید چالش ها و مشکلات زندگی را واقع بینانه بپذیریم. وی می افزاید: این افراد چون فقط تمرکزشان روی موفقیت است عوام را جذب می کنند. وی ادامه می دهد: افراد به توصیه های افراد غیر متخصص گوش می دهند و از آنجایی که افراد عادی مرز بین افراد غیرمتخصص و متخصص را نمی شناسند درنتیجه این افرادغیرمتخصص باتوصیه های عوام فریبانه ای که می دهند آنها را جذب می کنند. در اینجا اولین آسیب بی اعتمادی افراد به متخصصان است.به عقیده ابوالمعالی درحال حاضر یکی از مشکلاتی که افراد در انتخاب توصیه ها دارندعدم داشتن تفکر انتقادی است.وی دراین باره می گوید: وقتی تفکر انتقادی به جریان می افتد شما به عنوان یک انسان بالغ باید برای انتخاب فردی متخصص یکسری شاخص های عینی داشته باشید. این افراد این شاخص ها را ندارند؛ بنابراین افرادی نیز به آنها جذب می شوند که ازتفکر انتقادی کافی برخوردار نیستند. این روان شناس بااشاره به استادان قلابی اینستاگرام بیان می کند: این افراد اغلب شبیه شومن هستند که فقط بااجرای یکسری حرکات نمایشی سعی در جلب توجه افراد دارند.واقعیت این است که مانمی توانیم کل فضای مجازی را کنترل کنیم؛ بنابراین در اینجا تنها راهکار این است که رسانه ها در جهت افزایش آگاهی مردم جامعه گام بردارند.
پایان خبر فصل24
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پکیج دروغین استادان اینستاگرامی! – فصل24" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پکیج دروغین استادان اینستاگرامی! – فصل24"، کلیک کنید.