
به گزارش فصل24 روزنامه ایران نوشت:چه اتفاقی در بازار حبوبات کشور رخ داده و چرا قیمت ها تا این حد نجومی شده است؟
آمارها نشان می دهد در ۱۰ ماهه ابتدایی سال گذشته ۹ هزارتن لوبیا قرمز ۸ هزارتن لوبیا چیتی و ۳ هزارتن لوبیا چشم بلبلی از گمرکات وارد کشور شده است. اما گویا این میزان پاسخگوی نیاز کشور نیست زیرا باید به علت تولید کمی که سال گذشته به خاطر شرایط اقلیمی در این حوزه وجود داشته ۴۰ هزارتن حبوبات به کشور وارد می شد تا بازار در ثبات قیمتی باقی بماند.
محدودیت واردات منجر به گرانی حبوبات شد
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران در گفت وگو با روزنامه «ایران» عنوان کرد: «در چند وقت اخیر لوبیا چیتی کیلویی 280 هزار تومان در بنکداری ها عرضه می شود اما در حال حاضر این محصول را بنکداران با قیمت 310 هزار تومان در اختیار مغازه داران و مشتریان قرار می دهند. در واقع به این مبلغ 15 درصد توسط فروشنده ها افزوده شده و به دست مصرف کننده نهایی می رسد.»
ارز ترجیحی حبوبات حذف شد
دبیر انجمن حبوبات ایران در گفت وگو با «ایران» بیان کرد: «واردات حبوبات دیگر با ارز ترجیحی(ارز 28 هزار و 500 تومانی)انجام نمی شود و واردات این محصولات با ارز 70 هزار تومانی صورت می گیرد. همین امر موجب شده قیمت تمام شده این محصولات افزایش قابل توجهی داشته باشد.»
عبدی افتخاری افزود: «در حال حاضر حدود 11 هزار تن لوبیا به علت مالیات بر ارزش افزوده در گمرکات مانده که با توجه به شرایط فعلی دولت باید مشکلات آن را برطرف کند تا این محصولات سریع تر ترخیص شده و وارد بازار شوند.»
وی تأکید کرد: «با وجود اینکه از آبان ماه مکرراً اعلام کردیم که میزان حبوبات موجود در کشور(بخصوص لوبیا چیتی) پاسخگوی مصرف نیست اما وزارتخانه اهمیتی نداد. تا اینکه در زمستان اقدام به ثبت سفارش کردند در حالی که این سفارش ها نیز به علت مشکلاتی که ایجاد شده بود بموقع صورت نگرفت. به همین دلیل در حال حاضر بازار با کمبود برخی از حبوبات بخصوص لوبیا مواجه است.
نگاهی به میزان واردات حبوبات
با توجه به آمار منتشره از سوی گمرک میزان واردات چهار محصول(نخود لپه لوبیا چیتی و لوبیا قرمز) در سال گذشته 95 میلیون و 274 هزار و 915 کیلو بوده (بیش از 95 هزار تن) که هزینه آنها نیز 113 میلیون و 526 هزار و 74 دلار ثبت شده است.
براساس آمار اعلامی از این مرکز سال گذشته 12 میلیون و 260 هزار و 708 کیلو گرم لوبیا چیتی از 7 کشور به ارزش 18 میلیون و 685 هزار و 20 دلار وارد کشور شده است. این آمار نشان می دهد بیشترین واردات این محصول از کشور امارات متحده عربی به میزان 7میلیون و 527 هزار و 879 کیلو گرم بوده است. علاوه بر آن این محصول از کشورهایی همچون اتیوپی ازبکستان افغانستان ترکیه فدراسیون روسیه و هنگ کنگ نیز وارد شده است.
با توجه به اینکه تولید داخلی لپه به میزان مورد نیاز است کمترین میزان واردات مربوط به این محصول است به طوری که تنها 400 هزار کیلو از فدراسیون روسیه به ارزش 306 هزار و 891 دلار در سال گذشته واردات در این خصوص داشته ایم.
در این دسته از محصولات بیشترین واردات مربوط به نخود است که از 8 کشور امارات آلمان ترکیه عراق فدراسیون روسیه کانادا هند و هنگ کنگ واردات صورت گرفته است. از این میان بیشترین میزان واردات از کشور امارت متحده عربی بوده است. بر اساس آمار منتشر شده از گمرک در دوازده ماه گذشته 71 میلیون و 997 هزار و 709 کیلو با مبلغ کل 78 میلیون و 169 هزار و 208 دلار واردات نخود داشته ایم که از این میزان معادل 41 میلیون و 478 هزار و 233 کیلو با هزینه آن 4 میلیون و459 هزار و 177 دلار از کشور امارات متحده عربی صورت گرفته است.
23302
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دلیل گرانی حبوبات ؛ حذف ارز ترجیحی یا ممنوعیت واردات؟ / چرا قیمت ها تا این حد نجومی شده است؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دلیل گرانی حبوبات ؛ حذف ارز ترجیحی یا ممنوعیت واردات؟ / چرا قیمت ها تا این حد نجومی شده است؟"، کلیک کنید.