زونا چیست؟

در این مقاله قصد داریم علاوه بر توضیحاتی در مورد زونا، درمان قطعی زونا را به شما معرفی کنیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

زونا چیست؟

زونا چیست؟

بیماری زونا نوعی عفونت ویروسی است که در آن عصب و پوست را تحت تاثیر قرار داده و به شکل راش های بسیار دردناک بروز می کند. این بیماری توسط ویروس واریسلا زوستر یا ویروس خاموش شده آبله مرغان ایجاد می شود.

راش های ناشی از زونا به صورت دسته ای از برجستگی های کوچک دیده می شوند که پوست در این ناحیه با پوست اطراف متفاوت می باشد. اگر پوست شما تیره باشد، این تاول ها را به رنگ های صورتی، خاکستری، بنفش یا قهوه ای تجربه می کنید، اما افراد با پوست روشن، برجستگی های قرمز رنگی را مشاهده می کنند.

پس از گذشت چند روز از شروع بیماری، تاول ها پر از مایع شده و بعد از 7 تا 10 روز تاول ها خشک شده و پوسته پوسته می شوند. برخلاف آبله مرغان که در تمام بدن پخش می شود، بیماری زونا اغب قسمت های بالایی بدن و در بخش هایی مانند شکم، گردن، سینه و پشت که رشته های عصبی بسیاری دارند، را درگیر می کنند. مصرف مواد غذایی مفید می تواند در درمان قطعی زونا بسیار موثر باشد.

چرا زونا میزنیم؟

همانطور که گفته شد بیماری زونا به دلیل فعال شدن ویروس عفونی آبله مرغان در بزرگسالان و همچنین زنان بارادار است که واکسینه نشده اند. دلیل اصلی بیماری زونا هنوز به طور کامل مشخص نشده است، اما برخی از دانشمندان، ضعف سیستم ایمنی بدن را دلیل بازگشت و فعال شدن ویروس از رشته های عصبی و بازگشت آنها به سطح پوست می دانند.

با اینحال، برخی از عوامل خطرآفرین در بیماری زونا می تواند سن بالای 50 سال، استرس شدید، کاهش قدرت دفاعی بدن، استفاده طولانی مدت از داروهایی که سیستم ایمنی را تضعیف می کنند، و عدم واکسینه شدن در بزرگسالی و همچنین تضعیف سیستم ایمنی به دلیل شیمی درمانی یا پرتو درمانی باشد.

راه های درمان زونا چیست؟

اگر به دنبال راهی برای درمان قطعی زونا هستید و برایتان سوال است که برای درمان زونا چه بخوریم؟ در جدول زیر، ما سعی کرده ایم روش های خانگی، داروها و مواد غذایی را که می تواند مفید باشد را، برایتان به صورت مختصر و مفید آورده ایم:

جدول درمان بیماری زونا

ردیف درمان قطعی زونا توضیحات
1 روش های خانگی حمام و دوش آب سرد برای پاکسازی و تسکین پوست
استفاده از کمپرس سرد و مرطوب روی بثورات پوستی برای کاهش درد و خارش
استفاده از لوسیون کالامین یا خمیر( جوش شیرین + نشاسته ذرت + آب) برای کاهش خارش
ماندن در وان حمام حاوی داروی جو دوسر کلوئیدی در آب
2 دارودرمانی داروی ضد ویروس : آسیکلوویر، والاسیکلوویر و فامسیکلوویر
داروهای ضدالتهاب: ایبوپروفن
داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی سه حلقه ای
داروهای آنتی هیستامین: دیفن هیدرامین
کرم ها، ژل ها و چسب های بی حس کننده: لیدوکائین
3 مواد غذایی مفید مصرف مواد غذایی حاوی انواع ویتامین ها و همچنین اسید آمینه لیزین و تقویت سیستم ایمنی بدن شامل انواع:

1-مغزیجات

2-گوشت های کم چرب

3-غلات کامل

4-روغن زیتون و آووکادو

5-غذاهای دریایی مانند ماهی سالمون

6-سبزیجات سبز مانند اسفناج، بروکلی

7-و…

 

سوالات متداول در رابطه با موضوع زونا چیست؟

چه غذاهایی را هنگام بیماری زونا نباید بخوریم؟

در صورتی که به بیماری زونا مبتلا شده اید سعی کنید غذاهایی مانند فست فودها، غذاهایی شیرین، نان سفید، کیک و کلوچه را در این مدت،از برنامه غذایی خود حذف کنید

چطور می توانم بیماری زونا را به دیگری منتقل نکنم؟

اگر مبتلا به زونا هستید، برای جلوگیری از انتقال بیماری تان به سایرین، تاول ها و پوسته های خود را بپوشانید.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری زونا هستند؟

افراد بالای 60 سال و همچنین کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مستعد ابتلا به بیماری زونا هستند.

جمع بندی: هر آچه در مورد زونا و درمان قطعی زونا خواندیم

بیماری زونا در اثر فعال شدن ویروس عفونی که عامل آبلمه مرغان است، رخ می دهد. از علائم این بیماری می توان به راش، بثورات پوستی خارش دار، سوزش و درد اشاره کرد. داشتن رژیم غذایی سالم و غنی و تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند در درمان قطعی زونا بسیار مفید باشد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زونا چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زونا چیست؟"، کلیک کنید.