آداب رستوران: راهنمای کامل از ورود تا انعام

آداب رستوران: راهنمای کامل از ورود تا انعام

آداب رستوران ها را بدانید

وقتی اسم رستوران و غذا خوردن بیرون از خونه میاد، خیلی هامون فقط به فکر مزه غذا و دورهمی هستیم. اما راستش رو بخواین، آداب رستوران ها فقط در مورد قاشق و چنگال نیست، بلکه درباره اینه که چطور یه تجربه لذت بخش و بی نقص برای خودمون و بقیه بسازیم. این مهارت ها به ما کمک می کنه با اعتماد به نفس توی هر محیطی حاضر بشیم، از یه فست فود ساده گرفته تا یه رستوران لوکس.

اصلاً چرا باید آداب معاشرت در رستوران رو بلد باشیم؟ خب، فرض کنید یه قرار کاری مهم دارید یا می خواید با کسی که براتون عزیزه، یه شام حسابی بخورید. تو این جور موقعیت ها، فقط غذای خوب کافی نیست. رفتار شما، نحوه صحبت کردنتون، حتی اینکه چطور با قاشق و چنگال کار می کنید، همه و همه توی ذهن طرف مقابل تاثیر می ذاره. دونستن این آداب نه تنها جلوی خجالت زدگی رو می گیره، بلکه باعث میشه باکلاس و حرفه ای به نظر بیاید و تجربه غذا خوردن هم برای خودتون و هم برای اطرافیانتون دلپذیرتر بشه. تو این راهنمای جامع، می خوایم قدم به قدم از لحظه ای که تصمیم می گیرید برید رستوران تا وقتی که از اونجا بیرون می آید، همه چیز رو بررسی کنیم و نکات طلایی رو با هم یاد بگیریم.

آماده سازی پیش از ورود به رستوران: انتخاب هوشمندانه

شاید فکر کنید رفتن به رستوران خیلی راحته، فقط کافیه گرسنه باشید و یه جا پیدا کنید که غذا بده. اما اگه می خواید یه تجربه عالی داشته باشید و آداب رستوران رو هم رعایت کنید، قضیه یه کوچولو فرق داره. آماده سازی قبل از رفتن به رستوران، شاید نصف ماجرا باشه و خیلی بهتون کمک می کنه.

انتخاب و تحقیق درباره رستوران

انتخاب رستوران درست، اولین قدم برای یه تجربه خوبه. همیشه از خودتون بپرسید: برای چی می خوایم بریم رستوران؟ آیا یه قرار کاری مهمه که نیاز به محیط آروم و رسمی داره؟ یا یه دورهمی دوستانه و خودمونیه که توش فست فود هم می چسبه؟ یا شاید یه شام رمانتیک با همسرتونه؟ هر مناسبتی، رستوران خاص خودش رو می طلبه. مثلاً برای یه جلسه کاری، رستوران های شلوغ و پر سروصدا اصلاً مناسب نیستن. بهتره جایی رو انتخاب کنید که بتونید راحت صحبت کنید و حواستون پرت نشه.

بعد از اینکه نوع رستوران رو مشخص کردید، حتماً آنلاین یه سرچی بزنید. وب سایت رستوران ها، شبکه های اجتماعیشون، و حتی سایت های نقد و بررسی غذا، همشون می تونن کلی اطلاعات مفید بهتون بدن. منو رو نگاه کنید، قیمت ها رو بررسی کنید، ببینید چه غذاهایی دارن و آیا با سلیقه و عادت های غذایی شما و همراه هاتون جور در میاد یا نه. مثلاً اگه یکی از همراهانتون گیاه خواره یا به غذای خاصی حساسیت داره، باید از قبل مطمئن بشید که رستوران گزینه های مناسبی براش داره. این کار از اینکه بعداً سر میز معذب بشید یا به مشکل بخورید، جلوگیری می کنه. خلاصه که هرچی اطلاعاتتون بیشتر باشه، انتخابتون دقیق تر و هوشمندانه تر میشه.

رزرو میز و برنامه ریزی

رزرو میز، مخصوصاً اگه می خواید به یه رستوران معروف برید یا تو ساعات شلوغ (مثل شب های آخر هفته) برنامه ریزی کرده اید، یه کار واجبه. فکرش رو بکنید، کلی ذوق دارید برید یه رستوران، بعد می رسید اونجا و می بینید جا نیست! رزرو قبلی هم خیال خودتون رو راحت می کنه و هم نشون می ده آدم با برنامه ای هستید.

حالا اگه به هر دلیلی مجبور شدید رزروتون رو کنسل کنید یا تغییر بدید، حتماً با رستوران تماس بگیرید و مودبانه اطلاع بدید. این کار هم نشانه احترام به وقت و زحمت پرسنل رستورانه و هم باعث میشه اگه کس دیگه ای منتظر میز باشه، بتونه از اون استفاده کنه. اگه هم می دونید که ممکنه با کمی تأخیر برسید، بازم یه تماس کوچیک بزنید و خبر بدید. این جور اطلاع رسانی ها، خیلی مهمه و جلوی سوءتفاهم ها و انتظارهای بیهوده رو می گیره. یادتون باشه، حتی یه تأخیر کوچیک هم می تونه برنامه رستوران رو به هم بریزه، پس بهتره پیشگیری کنیم.

انتخاب پوشش مناسب

انتخاب لباس، یکی از بخش های مهم آداب رستوران هاست که خیلی ها بهش کم توجهی می کنن. مسلماً لباسی که برای یه پیتزا فروشی می پوشید، با لباسی که برای یه رستوران لوکس و رسمی انتخاب می کنید، زمین تا آسمون فرق داره. قبل از رفتن به رستوران، یه نگاهی به سایتش بندازید یا عکس های محیط رو ببینید تا دستتون بیاد جو اونجا چطوریه. مثلاً اگه می رید یه رستوران مجلل، دیگه کتونی و شلوارک جواب نمی ده! آقایون می تونن از کت و شلوار یا حداقل یه پیراهن و کت استفاده کنن و خانوم ها هم یه لباس شیک و مرتب، مثل کت و دامن یا کت و شلوار.

مهم ترین نکته اینه که لباستون تمیز و اتوکشیده باشه و خودتون هم آراسته باشید. منظورم این نیست که حتماً گرون ترین لباس رو بپوشید، همین که مرتب و تمیز باشید کافیه. یه عطر ملایم بزنید، موهاتون رو مرتب کنید. این چیزهای کوچیک، تاثیر بزرگی روی اولین برداشتی که از شما میشه، می ذاره. وقتی با این چیزها خودتون رو آماده می کنید، حس بهتری پیدا می کنید و اعتماد به نفستون هم بالا میره.

در بدو ورود و نشستن: اولین برداشت

خب، بالاخره رسیدیم به رستوران! لحظه ورود و نشستن، خیلی مهمه چون اولین برداشتی که از شما توی ذهن بقیه شکل می گیره، تو همین لحظات اتفاق می افته. پس حواسمون باشه که چطور رفتار می کنیم.

وقت شناسی و ورود

رسیدن به موقع، یه اصل طلایی تو آداب رستوران هاست. اگه میزبان هستید، حتماً چند دقیقه زودتر از مهموناتون برسید و سر میز حاضر باشید. این کار نشون می ده که برای مهموناتون احترام قائلید و بهشون خوش آمد می گید. فکر کنید مهموناتون برسن و ببینن شما هنوز نرسیده اید، یه حس بدی بهشون دست می ده.

وقتی وارد رستوران میشید، بدون اینکه خودتون برید دنبال میز بگردید، منتظر بمونید تا گارسون یا متصدی پذیرش راهنماییتون کنه. این بخش از آداب ورود به رستوران خیلی مهمه. اونا بهتر می دونن کدوم میز رزرو شده یا کدوم میز برای شما مناسب تره. خودسرانه یه میز رو انتخاب کردن، کار درستی نیست و ممکنه به نظم رستوران هم آسیب بزنه. پس کمی صبور باشید تا شما رو راهنمایی کنن.

آداب نشستن بر سر میز

وقتی به میزتون رسیدید، چطور بشینید؟ اول صندلی رو به آرامی عقب بکشید و بعد با متانت بنشینید. لازم نیست صندلی رو بکشید و صدای زیادی ایجاد کنید. وقتی نشستید، صاف و راحت بنشینید، نه اینکه زیادی خشک و رسمی باشید و نه اینکه لم بدید و شلخته به نظر بیایید. دست ها رو روی میز یا کنارش بذارید، نه اینکه آرنج هاتون رو روی میز پهن کنید!

حالا می رسیم به وسایل شخصی. کیف، کیف پول، عینک آفتابی، موبایل و بقیه چیزها رو روی میز نذارید. میز غذاخوری فقط برای غذا و ظروفشه. کیف رو می تونید پشت صندلیتون آویزون کنید یا کنار پاتون روی زمین (اگه جایی بود) بذارید. موبایلتون رو هم حتماً بذارید روی حالت سایلنت یا ویبره. اگه تماس خیلی ضروری بود، اول عذرخواهی کنید و از میز فاصله بگیرید، بعد جواب بدید. اینکه مدام سرتون توی گوشی باشه یا با صدای بلند صحبت کنید، هم بی احترامی به همراه هاتونه و هم مزاحم بقیه مشتریان رستورانه.

آداب بر سر میز: هنر غذا خوردن و معاشرت بی عیب و نقص

بخش اصلی آداب رستوران ها، سر میز اتفاق می افته. اینجا جاییه که هنر غذا خوردن و معاشرت شما به نمایش گذاشته میشه. با رعایت چند نکته ساده، می تونید حسابی باکلاس و حرفه ای به نظر برسید.

استفاده از دستمال سفره

دستمال سفره، یه جزئی از میز رستوران های خوبه که کاربرد مهمی داره. همین که نشستید، دستمال رو آروم بردارید و روی پاهاتون باز کنید. اگه جایی مهمون هستید، بذارید میزبان اول این کار رو انجام بده. از دستمال سفره فقط برای پاک کردن دهان یا دست هاتون استفاده کنید، نه برای پاک کردن بشقاب یا وسایل دیگه!

اگه موقتاً میز رو ترک می کنید (مثلاً برای رفتن به دستشویی)، دستمال سفره رو روی صندلیتون یا سمت چپ بشقاب بذارید. هرگز اون رو روی میز نذارید. وقتی غذاتون تموم شد و می خواید رستوران رو ترک کنید، دستمال رو دوباره تا نکنید؛ فقط به آرامی اون رو سمت چپ بشقاب یا کنارش قرار بدید. این حرکت نشون میده که غذاتون تموم شده و آماده رفتن هستید.

آداب سفارش غذا

وقت سفارش غذاست! اگه شما میزبان هستید، اجازه بدید مهموناتون اول سفارش بدن. اگه هم مهمان هستید، از سفارش دادن گرون ترین غذا یا پیش غذاهای زیاد خودداری کنید، مگر اینکه میزبان اصرار کنه. این کار نشون می ده که ملاحظه دیگران رو می کنید.

اگه یه غذایی تو منو هست که نمی شناسید یا اسمش براتون ناآشناست، از گارسون سوال بپرسید. اینکه محتویات غذا رو بدونید خیلی بهتر از اینه که یه غذایی سفارش بدید که دوستش ندارید و نتونید بخورید. اما از پرسیدن قیمت ها به صورت مستقیم، مخصوصاً جلوی جمع، خودداری کنید. این کار بی ادبانه به حساب میاد. اگه نگران قیمت هستید، می تونید از قبل آنلاین چک کنید یا اگه مجبورید سوال کنید، با یه لحن خیلی محترمانه و خصوصی از گارسون بپرسید.

موقع سفارش، سعی کنید غذاهایی رو انتخاب کنید که خوردن اونا سر میز راحت باشه. بعضی غذاها خیلی دردسر دارن و ممکنه باعث بشن معذب بشید یا سر و صدا ایجاد کنید. بعد از اینکه غذاها رو سفارش دادید، تا وقتی که غذای همه سر میز نیومده، شروع به خوردن نکنید. فقط اگه کسی که غذاش زودتر اومده بهتون اجازه داد، شروع کنید. صبر کردن، نشانه احترامه.

نحوه استفاده از ظروف غذاخوری

میز رستوران های رسمی معمولاً پر از قاشق و چنگال و چاقوهای مختلفه. قاعده کلی اینه: از بیرون به داخل. یعنی چی؟ یعنی هر ظرفی که دورتر از بشقاب شماست، برای اولین غذاییه که سرو میشه. مثلاً اگه دو تا چنگال دارید، با اونی که بیرونی تره شروع کنید.

نحوه در دست گرفتن کارد و چنگال هم مهمه. اونا رو درست و محکم بگیرید. وقتی ازشون استفاده نمی کنید، اونا رو روی بشقابتون بذارید، نه روی میز! این کار نشون میده که نظیف و مرتب هستید. بعد از اتمام غذا، قاشق و چنگال رو به صورت مورب روی بشقاب بذارید. یه جورایی مثل عقربه های ساعت ۱۰:۰۰ و ۴:۰۰ (در انگلیسی بهش میگن ده و چهار). این حالت به گارسون نشون میده که غذاتون تموم شده و آماده اید تا بشقابتون رو ببرن.

آداب خوردن غذا

خب، بالاخره غذا رسیده! حالا چطور بخوریم؟

  • با دهان بسته بجوید و صحبت نکنید: این شاید بدیهی ترین قانون باشه، اما متاسفانه خیلی ها رعایت نمی کنن. وقتی دهانتون پره، نه حرف بزنید و نه دهانتون باز باشه!
  • لقمه های کوچک بگیرید: با برداشتن لقمه های کوچیک، هم راحت تر می تونید غذا رو بجوید و هم ظاهر شیک تری موقع غذا خوردن دارید.
  • روی میز خم نشوید: اگه چیزی رو می خواهید که دستتون بهش نمی رسه (مثلاً نمکدون)، روی میز خم نشید. مودبانه از کسی که نزدیکشه بخواید بهتون بده.
  • تعارف کردن غذا: اگه نون یا سس سالاد یا هر چیزی رو تعارف می کنید، از سمت راست به چپ تعارف کنید. اول به نفر سمت چپتون پیشنهاد بدید، بعد خودتون بردارید و بعد به سمت راست بفرستید.
  • قبل از اضافه کردن ادویه، بچشید: این نشون می ده که به کیفیت غذای سرآشپز اعتماد دارید. اگه دیدید نیاز داره، بعداً اضافه کنید.
  • لازم نیست بشقاب رو کامل تمیز کنید: مخصوصاً تو رستوران های رسمی، لازم نیست بشقابتون رو تا قطره آخر تمیز کنید. گذاشتن کمی غذا تو بشقاب، ایرادی نداره.
  • سوپ رو با قاشق از خودتون دور کنید و به آرامی هم بزنید تا خنک بشه. روش فوت کردن روی سوپ خیلی جالب نیست.

یکی از مهم ترین نکات آداب معاشرت در رستوران، آرامش و لذت بردن از لحظه است. عجله نکنید، از غذایتان و از معاشرت با همراهانتان لذت ببرید. این آرامش، به شما پرستیژ خاصی می بخشد.

آداب معاشرت و رفتار عمومی در رستوران: فراتر از بشقاب

آداب رستوران ها فقط به میز و غذا محدود نمیشه؛ نحوه رفتار شما با کارکنان، کنترل صداتون و مدیریت موقعیت های خاص هم بخش مهمی از این ماجراست.

رفتار با کارکنان رستوران

گارسون ها و بقیه پرسنل رستوران، وظیفه دارن بهتون سرویس بدن، اما این به معنی این نیست که می تونید باهاشون هر طور که دلتون خواست رفتار کنید. همیشه مودبانه و محترمانه صحبت کنید. اگه کاری داشتید، با صدای بلند صداشون نزنید. بهتره باهاشون تماس چشمی برقرار کنید و اگه متوجه نشدند، با یه اشاره آروم دست، توجهشون رو جلب کنید. وقتی سرویس خوبی بهتون دادن، حتماً تشکر کنید. یه لبخند و تشکر ساده، کلی ارزش داره و نشون می ده که برای زحمتشون احترام قائلید.

کنترل صدا و مکالمه

محیط رستوران یه محیط عمومیه و باید حواستون به بقیه هم باشه. با صدای مناسب صحبت کنید، نه اونقدر بلند که مزاحم میزهای دیگه بشید و نه اونقدر آروم که کسی صداتون رو نشنوه. از بحث های جدی، حساس یا کاری مهم، تا زمانی که غذای اصلی تموم نشده، پرهیز کنید. معمولاً بعد از دسر یا قهوه، زمان مناسب تری برای صحبت های این چنینیه. همچنین، غیبت کردن یا صحبت های منفی با صدای بلند، تو یه محیط عمومی اصلاً کار درستی نیست و وجهه خوبی نداره.

مدیریت موقعیت های خاص و چالش ها

گاهی اوقات ممکنه تو رستوران با موقعیت های ناخواسته روبرو بشیم. مثلاً اگه از کیفیت غذا یا سرویس راضی نبودید، چطور اعتراض کنید؟ با لحنی آرام و مودبانه، مشکل رو با گارسون یا مدیر در میون بذارید. از جملاتی مثل ببخشید، من فکر می کنم این غذا با اون چیزی که انتظار داشتم فرق داره استفاده کنید، نه اینکه یه صحنه بزرگ راه بندازید و صدای همه رو متوجه خودتون کنید.

اگه بچه کوچیک همراهتونه، حواستون باشه که اون ها رو آروم نگه دارید. نذارید بدو بدو کنن یا سروصدا ایجاد کنن که مزاحم بقیه بشن. اگه یهو یه قاشق یا چنگال از دستتون افتاد، نگران نباشید، فقط با اشاره به گارسون بگید تا یه قاشق تمیز براتون بیاره. اگه هم یهو غذا روی لباستون ریخت، با خونسردی با دستمال تمیزش کنید. برای تماس های تلفنی ضروری هم که قبلاً گفتیم، عذرخواهی کنید و از میز فاصله بگیرید.

آداب پرداخت صورت حساب و انعام

رسیدیم به پایان ماجرا: پرداخت صورت حساب. اگه شما میزبان هستید، بهتره پرداخت رو به صورت دیسکریت یا نامحسوس انجام بدید. یعنی چی؟ یعنی سعی کنید جوری حساب کنید که مهموناتون متوجه مبلغ پرداختی نشن. می تونید قبل از اینکه مهمونا حتی به رستوران برسند، کارتتون رو بهشون بدید تا بعداً صورتحساب رو از روی اون حساب کنن، یا یه گوشه از میز از گارسون بخواید صورتحساب رو بیاره و سریع پرداخت کنید. این کار نشون می ده که شما برای راحتی مهموناتون ارزش قائلید و نمی خواید اونا نگران هزینه باشن.

اگه هم مهمان هستید، در صورت میزبانی شخص دیگه، به هیچ وجه سعی نکنید صورت حساب رو شما پرداخت کنید. این کار بی احترامی به میزبان به حساب میاد. اما اگه قرار بود صورت حساب رو مشترک پرداخت کنید، بهتره از قبل هماهنگ کنید و پول رو جمع کنید که موقع حساب کردن، مجبور نشید هر کسی یه تیکه پول بده و کلافه بشید.

یکی از مهم ترین بخش های آداب رستوران ها، انعام دادنه. انعام دادن، نشانه قدردانی از زحمت پرسنله و تو خیلی از فرهنگ ها، بخش مهمی از حقوق گارسون ها رو تشکیل میده. میزان انعام معمولاً حدود 10 تا 15 درصد از مبلغ صورت حسابه، اما اگه سرویس عالی بود، می تونید بیشتر هم بدید. این کار باعث میشه پرسنل رستوران هم با انگیزه بیشتری کار کنن و هم همیشه از دیدن شما خوشحال بشن.

چگونه در رستوران باکلاس به نظر برسیم؟ نکات تکمیلی برای حرفه ای ها

تا اینجا کلی نکته درباره آداب رستوران ها یاد گرفتیم. حالا می خوایم ببینیم چطور می تونیم فراتر از رعایت قواعد، واقعاً باکلاس به نظر برسیم و یه تاثیر عالی از خودمون بذاریم. باکلاس بودن فقط به رعایت قانون نیست، به جزئیات ظریف و رفتارهای ناگفته هم مربوطه.

اهمیت اعتماد به نفس و آرامش

یه آدم باکلاس، هیچ وقت تو رستوران استرس نداره یا معذب نیست. با اعتماد به نفس و آرامش کامل رفتار می کنه. انگار که دقیقاً می دونه باید چیکار کنه. این آرامش به شما کمک می کنه که از تمام لحظاتتون لذت ببرید و نگران اشتباه کردن نباشید. وقتی شما آرام و مطمئن هستید، این حس به بقیه هم منتقل میشه.

زبان بدن و تماس چشمی

حواستون به زبان بدنتون باشه. صاف بنشینید، لبخند بزنید و تماس چشمی مناسب با همراه هاتون برقرار کنید. این کار نشون می ده که شما حاضر و متمرکز هستید و به مکالمه اهمیت می دید. از ژست های بزرگ و دست های پر تحرک پرهیز کنید، مخصوصاً وقتی غذا می خورید.

معرفی افراد

اگه با چند نفر به رستوران رفتید و بعضی ها همدیگه رو نمی شناسند، حتماً خودتون پیش قدم بشید و اونا رو به هم معرفی کنید. اول اسم شخص مهم تر یا مسن تر رو بگید و بعد نفر بعدی رو معرفی کنید. مثلاً آقای مدیر، ایشون آقای فلانی هستند. این کار حس صمیمیت و راحتی رو تو جمع ایجاد می کنه.

جزئیات ظریف

  • عدم عجله: برای انتخاب غذا، برای خوردن، برای پرداخت صورت حساب، هیچ عجله ای نداشته باشید. رستوران رفتن یه تجربه ست، نه یه مسابقه.
  • حواس جمعی: حواستون به اطرافتون باشه. به مردم زل نزنید، اما متوجه باشید که آیا کسی به کمک نیاز داره یا نه.
  • پرهیز از سروصدا: قاشق و چنگال رو آروم توی بشقاب بگذارید، لیوان رو با صدای بلند روی میز نگذارید. این صداهای کوچیک می تونن آزاردهنده باشن.

باکلاس بودن در رستوران به معنای نمایش ثروت یا تظاهر نیست، بلکه به معنای احترام گذاشتن به خود، به دیگران و به فضای عمومی است. این مهارت ها باعث می شوند حضورتان در هر جمعی لذت بخش تر باشد.

با رعایت همین نکات کوچک، شما می تونید در رستوران نه تنها راحت و مطمئن باشید، بلکه حسابی باکلاس و خوش برخورد به نظر برسید.

نتیجه گیری

دانستن آداب رستوران ها شاید در نگاه اول به نظر خیلی از ما، یه چیز کوچیک و بی اهمیت بیاد، اما راستش رو بخواین، مثل یه نقشه راه برای داشتن یه تجربه بی عیب و نقص توی جمع های خودمونی و رسمی میمونه. این آداب فقط درباره این نیست که جلوی بقیه چطور غذا بخوریم، بلکه نشون میده چقدر به خودمون، به اطرافیانمون و به محیطی که توش هستیم احترام می ذاریم. از انتخاب رستوران مناسب با پوشش خوب، تا آداب نشستن سر میز، نحوه استفاده از ظروف، سفارش دادن غذا، تعامل با کارکنان و حتی پرداخت صورت حساب، همه و همه پازل یه تجربه عالی رو کامل می کنن.

با یاد گرفتن و تمرین کردن این نکات، نه تنها می تونیم از غذا خوردن بیرون از خونه بیشتر لذت ببریم، بلکه اعتماد به نفسمون هم بالاتر میره و می تونیم تو هر موقعیت اجتماعی، حرفه ای و با پرستیژ ظاهر بشیم. پس دفعه بعد که خواستید برید رستوران، این نکات رو یادتون باشه و ازشون استفاده کنید. قول می دیم که هم خودتون بیشتر بهتون خوش می گذره و هم بقیه از بودن در کنار شما لذت می برند و به قول معروف، آدم حسابی می شید. حالا که این اطلاعات ارزشمند رو دارید، آماده اید تا هر رستورانی رو با اعتماد به نفس فتح کنید و از هر وعده غذایی به بهترین شکل لذت ببرید!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آداب رستوران: راهنمای کامل از ورود تا انعام" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آداب رستوران: راهنمای کامل از ورود تا انعام"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه